Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bosbaden (shinrin-yoku) @ Gagelbos Utrecht 🌳🌲

25 september 2022 @ 13:00 - 15:30

€22,50

~ Bosbaden in het Gagelbos Utrecht 🌳🌲 ~

Wat is er beter voor een zondag, dan een verfrissend en ontspannend ‘bosbad’ in het Gagelbos?

Het bosbaden (‘shinrin-yoku’ in het Japans) nodigt je uit de natuur op te snuiven op een meditatieve manier. Je met open zintuigen onder te dompelen in het bos. En te vertragen en verstillen, om zo weer helemaal op te laden en bij jezelf te komen.

Zak vanuit je hoofd naar je lijf, en kijk met hernieuwde nieuwsgierigheid naar de wereld om je heen. Bosbaden is een beleving waarvan je je ververst, vervuld en ontspannen kunt gaan voelen.

‘Shinrin-yoku’ komt overgewaaid uit Japan en helpt tegen burn-out en andere stress-gerelateerde klachten. Het wordt er zelfs voorgeschreven door huisartsen! Bewust ‘baden’ in het bos heeft een breed spectrum aan gezondheidsvoordelen, waar ik je graag mee in verbinding breng.

Deze workshop is voor mensen die toe zijn aan een portie natuur en ontspanning, op een andere manier met de natuur willen verbinden, terug in hun lijf willen zakken en zowel geïnspireerd als ontspannen hun dag willen beginnen.

Let op: de bosbad-wandelingen zijn meditatiever dan de ‘Bosbelevingen’. Bij de bosbelevingen zijn er veelal natuurrituelen en kunnen er actievere uitnodigingen/oefeningen zijn. Bij het bosbaden ligt de nadruk op onze zintuigen en meditatie.

——

REVIEWS VORIGE WANDELINGEN:
“Dit was een rustgevende en plezierige ervaring. Aan het einde ervan voelde ik me even ontspannen als dat ik me zou voelen na een dag in de sauna. Mittch zijn kennis en kalmerende aanwezigheid zetten het bosrijke landschap om in een prachtig perspectief waarmee je met vernieuwde verwondering om je heen gaat kijken. Zeker aan te raden als je even van pas wilt veranderen!” ~ Sam

“De wandeling was heel fijn. Heerlijk om te ‘verdrinken’ in de natuur. De oefeningen hielpen me goed om de dagdagelijkse werkelijkheid te vervagen. Mittch’ kalme stabiele aanwezigheid en uitleg nodigde uit tot ervaren. Heel fijn de workshop! Ik voelde me heerlijk ontspannen!” ~ Natasja

—–

PRAKTISCH:
Intiem groepje van max. 10 personen. Voor volwassenen.
Duurt ongeveer 2,5 uur.

Waar: Gagelbos, Utrecht.
Vertrekpunt: Tuincentrum Steck, Gageldijk 3. 3566 ME Utrecht.
Er is genoeg (gratis) parkeermogelijkheid bij Steck. Of kom met de fiets en dan fietsen we samen richting het Gagelbos.

Je hoeft niets specifieks mee te nemen. Kleed je in laagjes naargelang het weer. Stevige wandelschoenen zijn niet nodig, want we wandelen relatief weinig. Het is daarmee tevens ook toegankelijk voor alle leeftijden en condities!

 

Reserveer je plek via de website van Steck!

 

IG: https://www.instagram.com/mittch.maree/
FB: https://www.facebook.com/wow.WoodsOfWonder/

 

 

 

Gegevens

Datum:
25 september 2022
Tijd:
13:00 - 15:30
Kosten:
€22,50
Evenement Categorie:
Site:
https://steckutrecht.nl/evenementen/bosbadwandeling-met-woods-of-wonder-3/

Organisator

Woods of Wonder
Telefoon
0639897249
E-mail
hallo@woodsofwonder.nl

Locatie

Tuincentrum Steck Utrecht
Gageldijk 3
Utrecht, Utrecht 3566ME Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie