Verdwaal in je eigen bos

Forest Jars

UPDATE: Vanaf maart 2023 maakt en verkoopt Woods of Wonder geen Forest Jars meer. De focus komt te liggen op de bosbelevingen en natuurcoaching. 

~~~~~

Omdat we niet elke dag het bos in kunnen duiken, breng ik graag wat bos naar huis. Zo kun je ook thuis verwondering ervaren en wegdromen van een leven in het bos.

De samenstelling en evolutie van de ecosystemen is een organisch proces. Er kunnen planten groeien of vergaan. Van nature zal het ecosysteem zichzelf in balans brengen. Al de terrariums zijn samengesteld met soorten uit een soortgelijk biotoop, dus leven in dezelfde omgeving en omstandigheden. 

Deze kleine (bos)ecosystemen zijn onderhoudsarme terrariums. Je hoeft er niets aan te doen, enkel af en toe wat water geven. Maar in een gesloten pot blijft het meeste vocht aanwezig, dus kun jij gerust enkele weken op reis en hoef je geen plantsitter te regelen!

Icoon_WoodsOfWonder_ForestJars-242x340

Wat maakt deze terrariums uniek?

 

 • Hogere biodiversiteit (= meer soorten): dit maakt het ecosysteem niet alleen natuurlijker en gezonder, maar ook interessanter om te naar te kijken.
 • Geen actieve koolstof in de bodem: veel terraria bevatten actieve kool in de bodem, dit zou moeten zorgen voor minder ‘luchtjes’ en minder afbraak van de bodem. Maar laat het bodemleven nu net een cruciaal onderdeel zijn van een ecosysteem! Daarnaast zorgen de mossen voor een goede luchtkwaliteit binnenin de jar.

  En is die heerlijke boslucht, veelal gevormd door de bodemorganismen, niet een van de redenen dat we het bos in duiken?

 • Tweedehands glaswerk; zo zorgen we samen voor minder afval en ben jij verzekerd van een unieke jar.  
 • Zorgeloos; elk terrarium wordt geleverd met een how-to-take-care sheet, zodat jij zorgeloos boswachter kunt zijn van je eigen bos.

 

 • Inheemse flora; ik probeer zoveel mogelijk inheemse planten te gebruiken. Zo bestaat er vaak al een samenwerking tussen de soorten en zijn ze gewend aan de bodemsamenstelling. Zo voelen ze zich lekker thuis bij elkaar!

  De planten worden op een bewuste en ecosysteemvriendelijke manier geoogst.
 • Menselijke service:

  Mocht je iets wensen te veranderen; bijvoorbeeld een plant snoeien, een stukje mos vervangen of iets geheel nieuws toevoegen, vraag gerust om advies, dan kijken we er samen naar!

  Mocht het terrarium er na korte tijd al niet meer goed bijstaan, laat het me weten. Dan zorg ik ervoor dat hij weer in optimale staat komt, zodat je er weer volledig van kan genieten!

 

Bossen komen in alle maten en kleuren! Van een kleine reageerbuis tot een mega glazen bol. Elke Jar wordt met liefde gemaakt en is uniek.

Wil jij ook boswachter worden? Vind de Forest Jar die bij jou (of aan wie je het cadeau doet) past!

Omdat het belangrijk is dat de potten recht blijven bij vervoer, zijn ze enkel op te halen. Dit kan bij tuincentrum Steck in Utrecht, of neem contact met mij op om naar mijn werkplek te komen (regio Utrecht). 

Forest Jar workshops

Met je eigen handen, jouw eigen bos creëren? 

Ik neem je graag mee op deze creatie-reis tijdens een DIY Forest Jar workshop. Houd Facebook of Instagram in de gaten voor de geplande workshops. Of stuur me een bericht als je dit graag met een eigen groep op locatie zou willen doen! Ik verzorg al het materiaal, het avontuur en de kennis!

DIY Forest Jar

Wil je liever zelf een Forest Jar maken? Ik kan een DIY-pakket voor je samenstellen. Zo kun je zelf, of met je kind(eren) je eigen bos creëren! Deze DIY-pakketten kan ik verzenden, dus handig als je ver van Utrecht woont. 

Wander along in these micro-forests